Menu

Verzekeringen

Annuleringsverzekering & annulering Kompas Reizen
De annuleringsverzekering is niet bij de reissom inbegrepen. De kosten voor deze verzekering staan per reis aangegeven, zowel op de website als in onze brochure. Wanneer je een annuleringsverzekering wilt afsluiten (binnen 7 dagen na boeking) kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier. Wij adviseren je om een annuleringsverzekering af te sluiten. Immers, annuleren van een reis brengt kosten met zich mee (kosten conform ANVR-reisvoorwaarden) en je kunt je via Europeesche Verzekeringen voor vele redenen van annuleren verzekeren.


Annuleren

Het annuleren van een reis kan alleen schriftelijk. Na ontvangst van de schriftelijke bevestiging wordt de reis geannuleerd conform ANVR Reisvoorwaarden en worden onderstaande standaard annuleringskosten, naast eventueel verschuldigde reserveringskosten en kosten voor reeds afgesloten annuleringsverzekering, in rekening gebracht. Op sommige reizen gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Indien dit het geval is, worden deze afwijkende voorwaarden bevestigd op jouw factuur.


Standaard annuleringskosten:

• bij annulering tot de 42ste kalenderdag (excl.) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
• bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (incl.) tot de 28ste kalenderdag (excl.) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom
• bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (incl.) tot de 21ste dag (excl.) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
• bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (incl.) tot de 14de dag (excl.) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
• bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (incl.) tot de 5de dag (excl.) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
• bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (incl.) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
• bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom


Reisverzekering

De reisverzekering (pakket ‘Comfort’ inclusief eigen risico) is bij al onze reizen inbegrepen in de reissom, omdat in praktijk blijkt dat er tijdens de vakantie zaken kunnen gebeuren waar wij en de thuissituatie geen rekening mee kunnen houden, zoals: erge last van heimwee, een onverwachte gebeurtenis waardoor het gedrag totaal verandert en de reiziger niet meer in een groep functioneert. Op zo’n moment moeten wij besluiten de reiziger naar huis te halen. Dit zijn slechts 2 voorbeelden waarbij wij zonder problemen een beroep kunnen doen op de Europeesche. Indien de thuissituatie geen helpende hand kan bieden zorgt de Europeesche dat de reiziger op kosten van de verzekeraar naar huis gaat en dat er eventueel begeleiding geregeld wordt. Normaal gesproken valt dit niet onder een reisverzekering en moeten de reigers dit zelf betalen. Zo zijn er nog meer afspraken gemaakt met de Europeesche die afwijken van andere reisverzekeringen. Daarnaast is het voor onze begeleiding van belang om te weten dat iemand gegarandeerd en goed verzekerd is.